Rathera Additief Diagnose en Therapie Systeem

 Gezond worden… gezond blijven

Rathera Additief Diagnose en Therapie Systeem bestaat uit elektro-acupunctuur diagnose en -therapie door o.a. de Rathera Elektro-acupunctuur. Het is een veilige en pijnloze methode om klachten te verhelpen en te voorkomen.

De behandelwijze is gebaseerd op kennis van homeopathie en acupunctuur, en reguliere geneeskunde en is geschikt voor kinderen. Behandeling is zinvol als het lichaam zelf niet (meer) in staat is de klachten te verhelpen.

Met behulp van elektro-acupunctuur stelt de therapeut vast welke verstoringen in het lichaam aanwezig zijn. Vervolgens behandelt hij de oorzaak van de klachten; niet de symptomen maar de gesignaleerde verstoringen. Het uiteindelijke doel is evenwichtsherstel van lichaam en geest.

In principe kunnen alle klachten met behulp van elektro-acupunctuur behandeld worden. Veel behandelde klachten zijn chronische vermoeidheid, spier- en gewrichtsklachten, allergieën, hoofdpijn, darmstoringen, huidklachten, hormoonstoringen en emotionele storingen zoals angsten en depressies.

Bij klachten is het altijd wenselijk eerst de huisarts en eventueel een specialist te bezoeken. Gezond worden… gezond blijven.

Behandeling met bio resonantie meting kan de volgende doelen hebben:

  1. Klachten verhelpen en weer gezond worden:

Met behulp van electro-acupunctuur worden oorzaken van klachten opgespoord en vervolgens behandeld. De klachten zijn vaak veroorzaakt door bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Ook schadelijke stoffen van buitenaf kunnen klachten tot gevolg hebben, bijvoorbeeld insecticiden, kleur- en verfstoffen, medicijnresten en amalgaam. Andere veroorzakers van klachten zijn bijvoorbeeld hevige emoties en straling van elektrische apparaten. Vaak ligt de oorzaak ver in het verleden en zijn patiënten afhankelijk van medicijnen die vaak slechts de symptomen bestrijden. Elektro-acupunctuur kan het evenwicht herstellen zodat de klachten verdwijnen en medicijnen of minder of soms niet meer nodig zijn.

  1. Gunstig beïnvloeden van chronische ziektes:

Chronische ziektes zoals suikerziekte en reuma zijn over het algemeen niet te genezen met elektro-acupunctuur. De behandeling kan echter wel een goede invloed hebben en de ziekte beter beheersbaar maken. Hierdoor voelen de patiënten zich aanzienlijk fitter.

  1. Behoud van gezondheid:

Mensen die zich gezond voelen, willen ook in de toekomst gezond blijven. Elektro- acupunctuur kan vroegtijdig verstoringen opsporen en behandelen. De behandeling kan dus ook een preventief doel hebben.

Diagnose: op zoek naar verstoringen

De therapeut zal in het eerste gesprek de voornaamste klachten inventariseren en vragen stellen over het gebruik van medicijnen en andere middelen. Vervolgens meet hij met behulp van testbuisjes de belangrijkste functies van het lichaam. Zo verzamelt hij informatie over de werking van organen zoals nieren, lever en darmen en van weefsels zoals spieren, zenuwen en slijmvliezen. De meting heeft ook betrekking op invloeden van buitenaf zoals virussen, vergiftigende stoffen en elektromagnetische belasting. Bovendien meet de therapeut de hormoontoestand, het energieniveau en het afweersysteem en kan hij nagaan of er een tekort is aan vitaminen en mineralen. Om de meting te kunnen uitvoeren, maakt de therapeut een meetkring tussen de patiënt en het meetapparaat. De patiënt houdt hiervoor een hand-elektrode vast en krijgt een meetstift op de voet.

Therapieherstel van natuurlijk evenwicht

Als de oorzaak van de klachten bekend is, kan gewerkt worden aan het opheffen van de verstoringen. Hiervoor activeert de therapeut het natuurlijke mechanisme in het lichaam dat die verstoring kan opheffen en dus de klachten kan wegnemen.

Enkele voorbeelden

Klachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Met elektro-acupunctuur kan de oorzaak vaak worden opgespoord en behandeld. Hieronder staan enkele voorbeelden van veel voorkomende klachten en hun mogelijke oorzaken.

  • Een nierstoring kan angsten, fobieën of gehoorklachten veroorzaken.
  • Een sluimerend virus met een lever- of miltverstoring kan leiden tot chronische vermoeidheid.
  • Een doorgemaakte voedselvergiftiging, het inslikken van vies zwemwater of een verwaarloosde griep kan chronische darmstoringen, huidklachten en allergieën veroorzaken.
  • Lever en galstoringen kunnen de volgende klachten geven: darmklachten, misselijkheid, oogklachten, hoofdpijn, wakker tussen 02 en 04 uur ’s nachts.

Praktische informatie

Een eerste meting duurt ongeveer vijf kwartier. Een controle meting duurt meestal een half uur tot een uur, afhankelijk van de klacht(en).

Een totale meting voor voedingsmiddelen of allergie test duurt vijf kwartier.